ПОДАЈ РАКА 2021

Датум на одржување: 08.07 – 12.07.2021

Место: Кавадарци

Говорник на семинарот: Влатко Арсов

Тема на семинарот: Молитва, проучување и сведочење

АГЕНДА ПОДАЈ РАКА 2021

ЧасАктивност
08.07.2021   ЧетвртокДо 17чПристигнување, пријавување, плаќање такса
19 – 19:45 ч.Вечера
 20 ч.Поздравен збор, кодекс на однесување, распоред на активности за следниот ден
 21 ч.Запознавање
 22ч.Сместување
09.07.2021   Петок08 -08:30ч.Утринско богослужение
08:30-09ч.Појадок
09:30 – 12:30 ч.Активности (подарување на книги, донации на социјално загрозени семејства, подготовка за агапе вечера…)
 13 – 13:45 ч.Ручек
 13:45 – 16:30ч. Пауза
 16:45 – 18ч.Семинар
 18 – 19ч.Работилница – Откриј го твојот дар 
 19 – 20 ч.Пауза
 20 – 21:00 ч.Агапе вечера
10.07.2021   Сабота11:30ч.Богослужение
14ч.Ручек
 14:30 – 17:30Прошетка и пауза
 17:30-18:45ч.Семинар
 18:45-19:30Вечера?
 19:30 – 20:30чРаботилница – Дали знам како да се поврзам со Бога?
 20:30ч +Слободно време и заедничка дискусија
11.07.2021 Недела  09 – 10ч.Појадок
10 – 13ч.Излет (со кратка духовна порака)
 13 – 13:45чРучек
 14 – 16чСлободно време
 16:15-17:30чСеминар
 17:30 – 18:30Работилница – Дали е забавно да си адвентист?
 18 :45 – 19:30Вечера
 19:30+Завршка вечер, слободно време и заедничка дискусија
12.07.2021   Понеделник 08ч—– Ви посакуваме среќен пат