Подај Рака 2020

Ве покануваме на уште едно заедничко дружење, овој пат под наслов – Подај Рака 2020. Годинешнава Подај рака, ќе се одржи во периодот од 06-13-ти јули во Кавадарци. Сите главни информации ги има на плакатот, а за подетални информации, можете да не исконтактирате преку е-маил адреса [email protected], или на телефон – 070 424 686 или …

Извештај – ПОДАЈ РАКА 2019

Во периодот од 02  до 07 јули 2019 во Кавадарци по седми пат се одржа еден од најголемите христијански хуманитарни проекти во рамките на Христијанската Адвентистичка црква. На проектот под мотото „ПОДАЈ РАКА“ и оваа година, како и сите други претходно, се собравме заедно, волонтери од цела Македонија и дел од соседните држави (Србија, Бугарија) …